© 2020 le-savoir.ro All rights reserved

       Fie că suntem tineri și plini de speranță sau bătrani și nepunticioși, întotdeauna vom aștepta cu nerăbdare primăvara. Cine poate să reziste sentimentelor de bucurie și fericire de care esti animat atunci când participi la renașterea ei? Cine poate să reziste razelor de soare? Cine poate să reziste rezultatului curățeniei de primăvară, sentimentului acela de mulțumire și satisfacție? Parcă această curățenie de primăvară dă deoparte amorțeala iernii din casele și sufletele noastre și le înlocuiește cu voie bună, cu fericire și iubire. Ne trezește la viață, ne da sentimentul unui nou început, ne redă speranța și visele. Primăvara ne inverzește… sufletele! 

 

 

       Acest articol a fost scris pentru prima probă din competiția Spring SuperBlog 2021.

19 aprilie 2021
       Deși vremea de afară nu prea o arată, primăvara a sosit! Asta înseamnă că începem să lăsăm ghetele și bocancii de iarnă și trecem la sneakers și sandale. În 2020
10 martie 2021
       În cei 23 de ani ai mei am avut mai multe locuri pe care le-am numit, pe rând, ,,acasă". Până la 14 ani ,,acasă" era o casă cu curte mare,
02 martie 2021
       Curățenia de primăvară este în casa noastră o tradiție, de mică fiind obișnuită cu această activitate. Însă atunci când locuiești cu un prieten patruped, curățenia ia cu totul altă amploare.

Articole recente

       1. Aspirator

       Vă spun sincer, un aspirator este un must-have pentru noi, mai ales de cand am primit-o pe Becka. Animalele de companie împrăștie păr și nisip peste tot. Clasica mătură nu ne ajuta aproape deloc pentru ca praful și firele de păr se ridicau în aer iar mai apoi ajungeau din nou pe podea. Un exemplu foarte bun de aspirator ar fi cel Vertical VC 4s Cordless plus de la Kaercher, un aspirator fără fir, ce poate fi utilizat atât în interiorul casei pe podele, mobiliar, canapele, cât și în interiorul mașinii. La noi nu există ieșit în parc fără ca Becka să se tăvălească în nisip, nisip care ajunge prin toată casa.

       Când ne gândim la curățenia de primăvară, ne gândim la curățenia care contează, la aceea curățenie în care nici un întrerupător nu scapă nelustruit, nici o parte din mobilă nu rămâne netrasă, nici un sertar nu râmăne nearanjat. Suntem în plină pandemie, o pandemie ce ne-a arătat cât de mult contează să ne spălăm pe mâini, sa dezinfectăm suprafețe și obiecte, să igienizăm totul. O pandemie ce ne-a îndemnat să ducem curățenia la cu totul alt nivel și care a dus la apariția unor aparate inovatoare, pe bază de aburi ce elimină până la 99,99% din bacterii. Însă pentru a ieși totul perfect avem nevoie atât de soluții de calitate cât și de aparate inovatoare, aparate pe care le găsim pe site-ul celor de la Karcher.

Mașina de tuns iarba

Aspiratoarele Kaercher

Mop Electric

Aspirator geamuri

Curățenie cu zâmbetul pe buze alături de Karcher!

lucrari-de-primavara-la-gazon

 

d1 (1)

 

       4. Mașina de tuns iarba pentru cei ce au și grădină

       Am locuit la casă până să mă mut în București, o casă cu o grădină plină de flori și gazon. Adoram când tatăl meu tăia iarba, stăteam mereu pe lângă el. Mirosul de iarbă verde proaspăt tăiată este preferatul meu. Parcă îl simt și acum, în timp ce scriu. Un miros placut, puternic, fresh. O astfel de mașina de tuns iarba este super ușor de folosit, chiar și eu am tuns iarba cu ea. Este un must-have pentru toate persoanele ce locuiesc la casă iar cei de la Karcher au o gamă foarte variată în care cu siguranță se află ceva pe gustul vostru.

WV_6_window_edge_cleaning_white_app_04_CI15502x502

 

WV-6-KV-4_3

 

WV-6-KV-4_2-1

 

WV-6-KV-4_1

 

       3. Aspirator pentru geamuri

       Da, există un astfel de aparat. Nici eu nu știam până recent dar pare un aparat demn de lista aceasta. De ce? Nu știu cum sunteți voi dar eu urăsc să spăl geamuri în varianta clasica. O fereastră murdară împiedică razele de soare să ne lumineze locuința și nimic nu este mai neplacut decât să vezi o astfel de fereastră. Ador să trag jaluzelele și să îmi beau cafeaua în living în timp ce soarele îmi încălzește pielea și sufletul. Dar pentru asta am nevoie de geamuri imaculate, care să mă lase să mă bucur de primăvară și de soare. Mi-a captat atenția acest aparat căci poate fi utilizat și pe plită, pe cabina de duș, pe parbrizul de la mașina, pe orice suprafață de sticlă mai exact. Este un dispozitiv tot de la Karcher, ei fiind specializați pe partea de curățare și igienizare. Din punctul meu de vedere este un mush-have pentru o curățenie eficientă și rapidă pe care cu siguranță îl voi achiziționa în viitor.

     Astfel, după un an și jumătate de experimentat și analizat, am încropit o listă cu aparatele de curățenie inovatoare must-have pe care ti-l le recomand pentru a putea obține curățenia wow, rapidă și eficientă.

 

 

 

 

 

 

       2. Mop

       Bineînteles că după aspirat, trecem la spălatul pe jos. În momentul în care intri într-o casă și vezi pardoseala curată și lucioasă, ai o senzație placută. De partea aceasta eu ma ocup iar în ceea ce privește mopul utilizat, acesta trebuie să fie eficient, să curețe bine podeaua și să nu întindă mizeria peste tot. De asemenea, mopul trebuie să fie ușor de utilizat și spălat. În momentul de față eu folosesc un mop clasic dar un mop electric este pe wishlist-ul meu, așa că sper sa se sesizeze iubitul meu când va citi acest articol și să îmi facă o surpriză. Curățenia igienică este cea mai importantă, produsele și aparatele utilizate trebuie să igienizeze podeaua, geamurile, mobila, nu doar să dea aspectul de curat. Acest mop electric are un recipient separat pentru apă murdară deci vom spăla pe jos doar cu apă curată, contactul cu murdăria fiind redus la 0.

 

 

 

 

 

 

       Este foarte imporant ca locuința noastră să fie curată mereu, să fie igienizată și aranjată, astfel că în acest proces participăm atât eu, cât și iubitul meu, pentru a face cât mai bine. Astfel ziua de sâmbătă este pentru noi ziua de curățenie generală. Dar prima sâmbătă din luna martie este dedicată pentru faimoasa ,,curățenie de primăvară". Nu sunt vreo expertă, o ajutam pe mama cand eram mai mică ce-i drept, dar este abia a doua primăvară în care mă ocup de tot ceea ce ține de curățenia de primăvară din casa noastră.

       Eu am câțiva pași pe care ii urmez în ceea ce privește curățenia de primăvară:

  • Îmi fac o listă, pe o agendă, cu tot ce am de facut. Lista este organizată pe camere, pentru a fi totul cât mai eficientă.

  • Încep cu dormitorul urmând ca mai apoi, după ce termin cu această cameră să trec mai departe, închizând ușa în spatele meu cu o mică satisfacție caci deja o parte din curățenie este terminată. Sau cel puțin asa sper. In momentul în care trec din dormitor în living, Becka merge în dormitor căci o sperie aspiratorul. De cele mai multe ori stă cuminte în pat dar există și zile în care mă asteaptă cu ,,surprize" în dormitor. Surprize de genul unor harti rupte peste tot, pilota trasă și aruncată pe jos, Becka stând relaxată și întinsă pe toate pernele.

  • Primul lucru făcut în fiecare cameră este spălatul geamurilor.

       Curățenia de primăvară este în casa noastră o tradiție, de mică fiind obișnuită cu această activitate. Însă atunci când locuiești cu un prieten patruped, curățenia ia cu totul altă amploare. Pe Becka, cățelușa noastră, nimic nu o face mai fericită decât să facă mizerie. O cutie de carton, o hârtie, o factură, o jucarie sau chiar o haină, dupa 5 minute cu Becka, devine bucățele peste tot prin casă. În acest sens, avem nevoie de aparate de curățat inovatoare, care să ne ajute să curățăm cât mai bine și mai rapid toată casa. 

02 martie 2021