© 2020 le-savoir.ro All rights reserved

       Problema majoră cu această ,,vânătoare de comori" este faptul că majoritate oamenilor se focusează pe comoară, pe idealul setat, pe modalitatea de a atinge cât mai repede acel ideal, de a câștiga comoara. Da, trebuie să ne dedicam obiectivului nostru, să stabilim clar încotro de îndreptăm, cum dorim să ajungem acolo dar trebuie și să ne golim mintea de ideea asta că trebuie să ajungem în acel punct până la data x. Nu! Fiecare om are ritmul lui. Poate tu vei reuși să îți atingi obiectivul într-un an și eu in 5. Fiecare om are ritmul lui, provocările lui și eșecurile lui. Fiecare trebuie să ne urmăm planul și direcția clar stbilită pentru noi, raportându-ne la cum suntem noi, ce putem noi, cât putem noi, nu alții. Cu alte cuvinte, scopul tau devine busola ta care te va ghida spre reușită, nu comoara care te va îngropa încet încet. Scopul este direcția ta, nu destinația ta. Orice vei întalni pe acest drum, fie comoară de care te vei bucura, fie o prăpastie pe care va trebui să o ocolești sau să găsești o modalitate de a o traversa cu bine, sunt etape care te vor ajuta să parcurgi drumul cel bun pentru a putea ajunge în punctul în care îți dorești.

       Viața noastră poate fi ușor asemănată cu o vânătoare de comori, cu un joc cu tot felul de provocări și sarcini. Nu știu dacă ați văzut filmul Jumanji dar se aseamănă. În ce sens? Ei bine viața noastră este ghidată de planuri, de dorințe, de idealuri. Ne dorim să ajungem undeva, să fim cineva, să avem casa visurilor noastre, familie, copii, mașina care ne-a uimit. Ca în orice vânătoare de comori, avem o hartă și trebuie să parcurgem fiecare etapă, să trecem de fiecare obstacol pentru a înainta spre comoară. Trebuie să terminăm o școală pentru a avea un loc de muncă bun. Trebuie să avem un loc de muncă bun pentru a putea câștiga bani să ne cumpărăm o casă, un apartament. Trebuie să avem un loc pe care să îl numim acasă pentru a ne întemeia o familie și așa mai departe. Însă în goana asta, de multe ori uităm să trăim momentele. Uităm să ne bucurăm de ceea ce ne înconjoară, de lucrurile mărunte care sunt acolo pentru a ne face ziua mai bună. Unele părți ale hărții le cunoaștem foarte bine, deoarece sunt reprezentate de lucrurile ce ne înconjoară zi de zi, altele sunt noi, străine și ne provoacă să mergem spre ele pentru a le descoperi.

19 aprilie 2021
       Deși vremea de afară nu prea o arată, primăvara a sosit! Asta înseamnă că începem să lăsăm ghetele și bocancii de iarnă și trecem la sneakers și sandale. În 2020
10 martie 2021
       În cei 23 de ani ai mei am avut mai multe locuri pe care le-am numit, pe rând, ,,acasă". Până la 14 ani ,,acasă" era o casă cu curte mare,
02 martie 2021
       Curățenia de primăvară este în casa noastră o tradiție, de mică fiind obișnuită cu această activitate. Însă atunci când locuiești cu un prieten patruped, curățenia ia cu totul altă amploare.

Articole recente

Focusează-te pe ceea ce contează!

21 octombrie 2020

       Setați-vă obiectivele, dar apoi puneți-le deoparte pe un raft, într-un sertar, într-o agendă, unde vreți voi. Aveți încredere că direcția în care mergeți este cea bună, ghidați-va dupa lumina pe care obiectul vostru o aduce în viața voastră...dar bucurați-va de drum. Trăiți fiecare clipă la maxim, apreciați fiecare om din jurul vostru, fiecare zâmbet al unui străin, fiecare mulțumesc, fiecare salut. Apreciați omul de langă voi, apreciați faptul că sunteți aici, cu noi, ca aveți un obiectiv și că munciți pentru asta. Apreciați-vă pe voi! Iubiți-vă!