© 2020 le-savoir.ro All rights reserved

19 aprilie 2021
       Deși vremea de afară nu prea o arată, primăvara a sosit! Asta înseamnă că începem să lăsăm ghetele și bocancii de iarnă și trecem la sneakers și sandale. În 2020
10 martie 2021
       În cei 23 de ani ai mei am avut mai multe locuri pe care le-am numit, pe rând, ,,acasă". Până la 14 ani ,,acasă" era o casă cu curte mare,
02 martie 2021
       Curățenia de primăvară este în casa noastră o tradiție, de mică fiind obișnuită cu această activitate. Însă atunci când locuiești cu un prieten patruped, curățenia ia cu totul altă amploare.

Articole recente

       Fiecare loc care mi-a fost cândva ,,acasă" va rămâne în sufletul meu. Fiecare ,,acasă" m-a format și m-a ajutat să devin omul de azi. Fiecare a avut ,,familia" lui, dar cumva toate s-au completat. Per total aș spune că ,,acasă" nu este un loc, nu este definit de 4 ziduri cu uși și ferestre. ,,Acasă" este definit de oamenii dragi, care îți sunt alături. Îi consider pe toți o familie, o familie numeroasă formată din oameni de peste tot care m-au susținut și m-au făcut să mă simt acasă oriunde aș fi fost. 

Acest articol este scris pentru proba 3 de la competiția Spring Superblog la care particip pentru prima dată.

       În cei 23 de ani ai mei am avut mai multe locuri pe care le-am numit, pe rând, ,,acasă". Până la 14 ani ,,acasă" era o casă cu curte mare, în Zalău, unde locuiesc parinții mei și fratele meu. Acasă era locul în care în fiecare weekend mâncam cele 3 mese împreună, locul în care mă simțeam iubită și în siguranță. Primul ,,acasă" este locul în care am crescut și m-am dezvoltat, locul în care am căzut pentru prima dată, locul în care am primit primul meu animal de companie, este locul în care găsesc refugiu și în ziua de azi, locul unde sunt mama și tata. Cel de-al doilea ,,acasă" a fost reprezentat de căminul liceului militar din Alba Iulia, care mi-a fost casă pentru 4 ani. Un cămin în care ne gospodăream singuri, noi făceam curățenie, noi duceam gunoiul, fiecare avea sectorul lui (sectorul este locul în care trebuie să faci curățenie, de obicei dupa 40 fete). Dar a fost un altfel de cămin. A fost alcătuit pentru început de câteva sute de copii, fiecare din alt colț al țării și câteva cadre militare care să se asigure că totul este conform standardelor. Ei bine, elevii au devenit familie, frați și surori, iar cadrele militare și profesorii au devenit un fel de ,,părinți". Acest ,,acasă" m-a ajutat să mă dezvolt atât profesional, cât și pe plan personal. Un liceu militar te schimbă, dar te schimbă în bine. Deși pare dur ca la 14 ani să pleci într-un oraș străin, să cureți după alte  persoane, să îți împarți camera cu alte 9 fete, să ai apă caldă doar la program, liceul militar îți conturează personalitatea, te face mai responsabil, mai organizat, te împinge de la spate non-stop și scoate tot ce e mai bun din tine.

Grup Dedicat VIP

       Partea cea mai tare este faptul că poți comanda online, de pe laptop, calculator sau telefon, orice ai nevoie. Știti acele momente cand ajungi acasă de la cumpărături și când intri in living realizezi ca ai uitat să cumperi un anume produs? Ei bine asta nu se va mai întâmpla. De ce? Este foarte simplu, comanzi de acasă chiar din living. În timp ce adaugi produsele în coș, arunci un ochi și in cameră și vezi exact ce ai mai avea nevoie, daca culoarea parchetului de potrivește, daca jaluzelele se potrivesc cu canapeaua și așa mai departe.

       În plus, pe site-ul lor găsiți și Grupul dedicat VIP. Fiind membru în acest grup, beneficiezi de prioritate, de răspunsuri rapide de la operatori, de oferte personalizate și reduceri. De asemenea, ca membru beneficiezi de produse premiul ce nu se află în depozite și hypermarketuri. Pe mine m-au convins și deși nu avem încă un apartament cumpărat, pierdem ore întregi pe site-ul lor, ne facem idei despre ce să cumpărăm și cum să ne organizăm. În perioada dificilă prin care trecem acum cu virusul COVID-19, cumpărăturile online sunt cea mai bună variantă pentru a ne face treaba într-un mod sigur.

       Dar propriu-zis, nu am avut un loc al meu, al nostru numit ,,acasă". Un loc care să fie fix pe gustul nostru, fix pe ideile noastre, un loc care să fie doar al nostru. Suntem în căutarea unui apartament nou, pe care să îl finisăm noi și pe care să îl facem perfect pentru gusturile noastre. Corvoada cumpărăturilor uriașe de materiale de construcții, chinul acela de a îndesa totul în masină, cozile interminabile, toate au dispărut. Pentru că acum, putem comanda online tot ce ține de casă, să primim produsele la ușa și să ne apucăm direct de treabă. Sună foarte bine, nu ? Vorbesc despre site-ul Vindem-Ieftin.ro care ne face treaba mult mai ușoară. Materiale de constructii, jaluzele, tapet, parchet, acoperis, tencuiala decorativa, tencuială decorativă Weber, ferestre PVC, tapet, faianță, gresie,  profile decorative, pe toate le găsiți la ei, plus multe alte materiale de care aveți nevoie.

       Dar cei 4 ani au trecut repede și ,,acasă" a devenit Academia Tehnică Militară din București. E puțin altfel față de liceul militar. Ideea de diriginte dispare și apare îndrumătorul de grupă. Cadrele militare rămân doar că de data aceasta nu mai răspund de 120 de elevi ci de 200-250 studenți, deci munca lor e dublă.     Acest ,,acasă" însemna căminul academiei. O cameră micuță și cochetă, două paturi supraetajate și un al 3-lea pat pentru norocoasa care nu va avea o colegă deasupra. Băi la comun, apă caldă la program, cam ca la liceul militar. Dar deja colegii sunt altfel. Sunt mai maturi, mai deschisi la conversații mai serioase, mai dornici să iasă în oraș. La liceul militar aveam voie să ieșim in weekend în intervalul 14.00-19.00 și în timpul săptămânii câte 45 minute în fiecare zi, mai puțin miercuri. La Academie lucrurile sunt mai interesante și programul este mai lejer, ieșirile în oraș sunt mai dese. 

       În ultimul an de academie, am decis împreuna cu prietenul meu să ne dezcazarmăm și să stăm în chirie. La vremea aia, credeam că o garsoniera era mai mult decât suficienta pentru doua persoane și o catelușă de câteva luni. Acest ,,acasă" nu a durat prea mult căci după 2 luni, ne-am mutat într-un apartament cu 2 camere care a fost ,,acasă" pentru noi timp de un an. Dar bineinteles, am ajuns la concluzia ca și acesta este cam mic, așa că de două luni avem un nou loc numit ,,acasă" .

Pe drumuri de la 14 ani, întrebându-mă unde este ,,acasă"

10 martie 2021