© 2020 le-savoir.ro All rights reserved

13 octombrie 2020

       Astăzi este una dintre zilele acelea de toamna ploioase, cu vânt puternic și rece. Consider ca oficial putem spune ca a venit toamna. Dacă până acum mai zăream soarele care ne mai încălzea chipul cu razele sale, de acum putem spune că a venit frigul. Ador toamna, în special pentru peisajele frumoase pe care ni-i le oferă la orice pas dar și pentru mirosul specific acestui anotimp. Îmi plac și zilele ploioase, în special zilele în care stau pe canapea, cu o cană de ceai fierbinte sau o cafea bună , cu ochii ațintiți spre serialul meu preferat de pe Netflix sau chiar tot felul de vlog-uri de pe YouTube.

       Dar ploaia parcă ne face mai melancolici, nu? Cumva ni se induce, involuntar,  o stare de amorțează, de lene, de singurătate, privesc în stângași-n dreapta și parcă toată lumea e mai mohorâtă, mai tristă. Toata lumea e preocupată să fugă de ploaie, să ajungă cât mai repede la adăposts ă se poată simți in siguranță. E ciudat cum ploaia ne induce ideea că ea controleză planurile noastre, fericirea și energia noastră, dar cel mai important starea noastră de spirit. Și cel mai rău lucru știți care este? Că ne afectează și pe plan sentimental. Câteodată, ploaia, te face să te simți singur, să simți că nu ai pen imenialături și nu te lasă să îți împartășești durerile sufletești. Câteodată, ploaia ne face să înțelegem că suntem proprii nostri salvatori. Iar noi, sub vraja ei, uităm că totuși ploaia este un prilej de cuibăreală, de lenevit în pat și de făcut activitățile preferate acasă. O baie fierbinte, un ceai bun, o carte pe care voiam să o citim de mult. Ploaia ne oferă timp pentru noi și pentru nevoile noastre personale.

       Iubesc ploaia....

       Iubesc ploaia pentru că mă duce cu gândul departe, mă face să visez. Mă duce înapoi încopilărie, când alergam cu prietenii prin ploaia care ne strica jocul cu mingea sau jocul cu elasticul. Alergam să ne jucăm, săream prin toate bălțile, ne udam din cap până în picioare, dar iubeam să facem asta. Acum, nu mai vezi copii jucându-se așa.

       Iubesc ploaia pentru că mă relaxează, mă linișteste, ador sunetul ploii, ador să deschid geamul larg și să zăbovesc măcar 10 minute pe geam pentru a mă bucura de liniștea oferită de ploaie. Totul tace în jurul ploii, liniștea sufletească domnește parcă peste tot orizontul. Ploaia ne aruncă în meditație, în introspecție, ne face să reflectăm asuprapropriei  persoane.

       Iubesc ploaia pentru mirosul pe care îla duce odată cu ea, mirosul acela de natura curată, de pământ ud. Parcă vine pentru a curăța natura de praf, de mizerii, de tot ceea ce îi fac oamenii, dar și pentru a ne curăța sufletul de gândurile și sentimentele grele care ne apasă, sentimente si gânduri de care ne dăm seama că există doar atunci când apare ploaia. Dacă nu ar fi ploaia, nu ne-am mai bucura de florile preferate, de umbra copacilor vara, de legumele din curtea grădinii. Dacă nu ar fi ploaia, nu ne-am putea vedea latura întunecată care ne macină fără să ne dăm seama, nu ne-am putea vedea problemele sufletești. Dacă nu ar fi ploaia, cum am mai vedea curcubeul și momentele frumoase ale vieții? Cum am mai aprecia soarele?

       Iubesc ploaia pentru că ne oferă mai multe decât ne ia. Ne șterge lacrimile de pe obraz, plânge alături de noi, plânge pentru noi în clipele în care noi nu o putem face. Ne mângâie cu picăturile ei fiecare centimetru. Ne iubește. Ploaia ne ajută să ne descoperim, ne oferă șansa de a ne urmări evoluția, ne oferă acel moment de liniște al vieții în care ne limpezim mintea și sufletul, ne detașăm de problemele zilnice și ne ocupăm doar de partea noastră interioară. Ploaia…

       Tu iubești ploaia?

Zile ploioase și cafea fierbinte

19 aprilie 2021
       Deși vremea de afară nu prea o arată, primăvara a sosit! Asta înseamnă că începem să lăsăm ghetele și bocancii de iarnă și trecem la sneakers și sandale. În 2020
10 martie 2021
       În cei 23 de ani ai mei am avut mai multe locuri pe care le-am numit, pe rând, ,,acasă". Până la 14 ani ,,acasă" era o casă cu curte mare,
02 martie 2021
       Curățenia de primăvară este în casa noastră o tradiție, de mică fiind obișnuită cu această activitate. Însă atunci când locuiești cu un prieten patruped, curățenia ia cu totul altă amploare.

Articole recente